Special Olympics 2013

Special Olympics World Winter games i PyeongChang i Sør Korea, januar 2013

Peder Palmstrøm Hald fra Bergens Skilag er plukket ut av Norges Skiforbund til å være med å representere Norge i Special Olympics Winter Games. Han er Norges yngste deltager og eneste representant fra Vestlandet. Peder skal konkurrere i super-g, storslalom og slalom sammen med to andre menn og tre kvinner fra Norge. Lekene skal arrangeres i PyeongChang i Sør Korea i perioden 25. januar til 6. Februar 2013. Åpningsseremonien er den 29. Januar og i tiden før skal deltagerne bli nærmere kjent med vertslandet. Det er påmeldt 3300 deltagere og de skal delta i 7 idrettsgrener. Utøverne kommer fra 110 land fra hele verden. For å klare å gjennomføre dette store arrangementet er det mer enn 10 000 frivillige hjelpere.

Den norske delegasjonen består av 42 personer inkludert utøvere og trenere. I tillegg er det en stor delegasjon som består av venner og familie som skal være med å heie. Utøverne skal delta i fire idrettsgrener: Langrenn, alpin, skøyter (lengdeløp) og trugeløp.

Deltagerne har hatt mange treningssamlinger gjennom flere år i forkant av lekene. Den norske ambassaden i Korea vil overvære konkurransene hver dag og Torbjørn Holthe, den norske ambassadøren vil holde en mottakelse for alle de norske deltagerne.

Special Olympics er verdens største idrettsbevegelse for mennesker med utviklingshemning. De tilrettelegger trening og konkurranser for 4 millioner utøvere i over 160 land. De organiserer 270.000 trenere, de har over 2,8 millioner frivillige og 4,8 millioner familiemedlemmer. Årlig arrangeres det 36,000 lokale, regionale, nasjonale og internasjonale idrettsstevner for utøverne.

Utøvere på alle ferdighetsnivåer trener og konkurrerer i 30 sommer- og vinteridretter; lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Idrettsarenaen er en viktig sosial arena, hvor en lærer å spille på lag med andre, stole på andre, forholde seg til regler og finne ressurser i seg selv. Den enkelte utøver får mulighet til å utvikle bedre fysisk form, vise innsatsvilje, oppleve glede og inkluderende deltakelse i samspill med familie, venner, andre utøvere og lokalmiljø.

Special Olympics Norge ble etablert i 2007 som en del av den internasjonale Special Olympics bevegelsen. Det legges til rette for idrett og fysisk aktivitet for mennesker med utviklingshemning. Special Olympics Norge arrangerer idrettsarrangement og andre aktiviteter som seminar og kurs for utøvere, familiemedlemmer, trenere og frivillige. Arne Hjeltnes er styreleder og Prinsesse Märtha Louise er organisasjonens Høyeste beskytter. Special Olympics Norge baserer sitt frivillige arbeid kun på sponsorinntekter. Kjenner du noen som kan være med å sponse troppen eller er dette noe din bedrift kunne tenke seg å være med på så ta kontakt med Synnøve på mobil: 97574525 eller på mail: synnovep@broadpark.no.

http://www.2013sopoc.org/hb/en

http://www.specialolympics.org/Games/PyeongChang_2013.aspx

http://www.youtube.com/watch?v=rsfZqh_FrLs

http://www.youtube.com/watch?v=QuoSjQy8DVo

Foto: Anne Ragnhild Kroken, Norges Skiforbund fra samling I Trysil September 2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s