Reisebrev Special Olympics 2013

Reisebrev fra Peder sin tur til

Special Olympics World Wintergames i Sør Korea 2013

Våren 2012 var Peder en av de heldige som ble valgt ut av Norges Skiforbund til å få lov å være med til Special Olympics World Wintergames i Sør Korea i januar/februar 2013. Siden da har han lagt i hardtrening sammen med klubben sin, Bergens Skilag og vært på flere samlinger med Hordaland Skikrets.

Onsdag 23. januar fløy han og Synnøve til Oslo og torsdag kl. 0530 var det oppmøte på Gardermoen for avreise til Sør Korea. Det var 30 utøvere innen langrenn, alpint, skøyter og trugeløp. 12 trenere og mange foreldre. Det var en spent Peder som forlot mamma (som var litt blank i øynene) på Gardermoen og tok flyet til London for så å reise videre til Seoul i Sør Korea.

Vel fremme i Sør Korea ble utøvere og trenere innlosjert i Host Towns hvor de skulle være til lekene skulle begynne, her skulle de lære om Sør Koreansk kultur og være med på mange opplevelser.

Vel fremme i Pyeongchang, som ligger oppe i fjellene ca. 3 timer fra Seoul ble de innlosjert i flotte leiligheter og det var tid for åpningsseremonien. Det var mye kontroller og høy sikkerhet siden det var så mange viktige personer til stede. Nobelprisvinner Aung San Suu Kyi fra Myanmar, Sør Koreas president, FNs generalsekretær Ban ki mohn var på storskjerm og sjefen for Special Olympics John Schreiver var også tilstede. Eunice Schreiver, søster til John F. Kennedy, var den som stiftet Special Olympics i 1956 og nå har overlatt driften til sin sønn. Åpningen var veldig flott med nydelig underholdning og innmarsjen til alle utøverne var veldig rørende (og lang).

Så var det rett på uttagning og plassering i kategori og Peder ble plassert i den vanskeligste gruppen og så ble de videre delt inn i grupper etter alder og ferdigheter. Peder kjørte som han aldri før har gjort før og hadde andre beste tid av samtlige på Super-G uttagningen. Men så kom reaksjonen på mange dager med reise og lite søvn, i tillegg til et virus og Peder ble slått ut med oppkast og feber, og sov i over 20 timer …. og fikk ikke med seg Super-G finalen. Kjedelig, men sånt skjer. I tillegg var han ikke helt i toppform på storslalomen hvor han fikk en fin fjerde plass. Men endelig kom gullet i slalomen og gjett om det var en gutt som strålte. Vi strålte alle sammen med ham for dette hadde han virkelig fortjent.

Etter avslutningsseremonien reiste Peder sammen med familien til Tokyo i Japan hvor de hadde noen fantastiske dager med mange opplevelser, og endelig fikk han god mat. Han fikk sett seg om i Tokyo, fått med seg mange severdigheter, han fikk sett Mount Fuji, vært på biltur ut av Tokyo og opp i fjellene og vært på Onsen, utendørsbad i varme kilder. Og ikke å glemme all den fantastiske maten og matopplevelsene, både velkjente smaker, fantstiske smaker og noen heller interessante.

Toppen av kransekaken kom da Peder og familien ble møtt på Flesland av en stor kontingent medlemmer fra Bergens Skilag, fra Fana Alpint, gamle klassekamerater, venner og familie. Det var en veldig lykkelig, men utslitt gutt som gikk til sengs den kvelden. Dagen etter fikk han en stor overraskelse, skolen hadde invitert til fest og Peder var hedersgjest og fikk overlevert gave fra FAU på Hop skole

Peder har ikke landet helt enda og gleder seg stort over alle gratulasjoner både fra kjente og ukjente, mens lillebror Sigurd nå mener han begynner å bli høy på pæra.

Tusen takk til alle som har vært med oss på forberedelsene, ikke minst alle de flotte trenerne som har hatt tålmodighet med ham i så mange år, takk til alle løpere og foreldre ikke bare i Bergens Skilag, men i hele kretsen. Det var som en løper fra Fana Alpint sa, Peder er liksom alle sammen sin. Tusen takk til sponsorene som har vært med å støtte Peder og gjort det mulig for ham å være med å alle reisene og samlingene med Norges Skiforbund, DnB, Frydenbø, Lerøy og Truck Nor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s