Intervju med Truls Knarvik på (NTG) Geilo

Intervju med Truls Knarvik på Norges Toppidretts Gymnas (NTG) Geilo

 

Hei Truls, kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er en gutt på 17 år, som for tiden nyter tilværelsen på Geilo NTG. Jeg elsker å stå på ski. Da tenker jeg i hovedsak på alpint, men jeg hiver gjerne på meg twin-tip skiene i ny og ne. Jeg hadde en hard første sesong på NTG med to opperasjoner i løpet av sesongoppkjøringen pluss trøbbel med knærne. Jeg fikk derfor ikke den oppladningen til sesongen som jeg trengte, og det ble derfor en rotete første periode på Geilo. I år har ting derimot sett mye lysere ut i sesongoppkjøringen. Jeg har fått en ny sprudlende trener som virkelig har fungert bra for min del, fysikken min har blitt betydelig enn hva den var  i fjor, og kjøringen begynner endelig å komme på plass. Jeg ser nå fram til en forhåpentligvis oppløftene sesong.

Hvor lenge har du stått på ski?

Jeg startet med ski allerede som treåring, men da var jeg mest opptatt av å stå imellom beina til far. Som seksåring startet jeg i Gneist, men jeg fant fort ut at det ikke var klubben for meg. Året senere begynte jeg i Bergensskilag, hvor jeg følte jeg gled rett inn. de første årene i skilaget var nok mer useriøse, det var først i tiårsalderen at det begynte å bli mer seriøst.

Når visste du at dette var tingen, at du ville fortsette aktivt på ski?

Jeg vet ikke helt, året før jeg begynte på NTG var det mye fram og tilbake. Mye rot med trenere pluss et dårlig treningsopplegg gjorde meg i en periode veldig usikker. Samtidig fant alle de andre fra mitt årskull fra Bergen ut at de ikke ville fortsette med ski, noe som egentlig bare gjorde meg enda mer usikker på hva jeg ville gjøre framover. Så at jeg ville fortsette med å stå aktivt på ski var noe jeg nesten fant ut i det jeg skrev under på NTG kontrakten.

 

Hva var det som gjorde at du valgte NTG Geilo og ikke Voss eller Hovden?

Jeg hadde på forhånd hørt mye bra om Geilo. Jeg visste at de skulle ha et bra opplegg både på skolen og på ski, og at miljøet der oppe skulle være veldig bra. Samtidig lå Geilo mitt imellom Oslo og Geilo, noe som passet meg veldig bra med tanke på at jeg har en mor i Oslo og en far i Bergen. Voss var egentlig aldri et alternativ, jeg visste at opplegget der skulle være mye dårligere enn på Geilo. Det lå kanskje nærmere Bergen enn hva Geilo gjør, men det brydde meg egentlig lite. Hovden kunne kanskje vært aktuelt, men det lå veldig langt i fra Bergen og Oslo, og derfor kunne jeg utelukke hovden også.

Hvordan var overgangen fra å bo hjemme til å flytte for seg selv?

Overgangen fra å bo hjemme til å flytte for meg selv gikk egentlig lettere enn jeg hadde trodd. Jeg klarte å holde kontakt med vennene hjemme i Bergen samtidig fant jeg fort nye venner på Geilo, og da var det egentlig ikke noe problem å bo alene. Det kunne gjerne til tider bli litt ensomt spesielt med tanke på at jeg bodde ganske langt unna alle andre, og klarte derfor ikke å sosialisere meg så mye. Men med tanke på hvor lange dagene var så var det egentlig liten tid til å gjøre så mye på kveldene uten om gjøre lekser og lage mat.

Hvordan gikk det med matlaging og klesvask? Var det vanskelig å komme seg opp om morgenen?

Etter som jeg egentlig er en liten matentusiast var ikke det å lage mat så vanskelig, men det å vaske å stå opp om morgen var derimot absolutt en stor utfordring i starten, og kan til tider være en stor utfordring per i dag.

Hvordan er det sosiale på skolen?

Det er et veldig fint miljø på skolen. Alle er vennlige å greie med hverandre, så jeg merker ingen problemer på den fronten.

Beskriv en vanlig dag på skolen nå om vinteren?

Vi starter med en morgenøkt på ski, før vi så blir kjørt hjem hvor vi får hivet i oss en rask matbit før vi drar på skolen. Etter noen timer med skole er det rett på barmark, før vi så drar hjem å lager mat og eventuelt drar på skolen igjen etterpå for litt kveldskole, noe som vi bare har en gang i uken.

Er det mye reising på renn og samlinger?

Ja! Utover vinteren blir det spesielt mye reising så derfor prøver man å gjøre så mye skole som mulig i forsesongen.

Reiser du ofte hjem til Bergen?

Om vinteren blir det liten tid til å reise til Bergen derfor prøver jeg å komme meg hjem så ofte jeg kan, mens det fortsatt ikke er snø på fjellet.

Hvordan er erfaringene dine så langt?

Man må jobbe for alt, ingen ting kommer av seg selv. Til tider kan det være veldig hardt å skulle konsentrere seg om både ski og skole, men legger man seg en skikkelig rutine så går det greit.

Har du vært mye skadet?

Første sesongen min på Geilo var jeg 2 ganger under kniven, samtidig slet jeg en del med knærne. Men i løpet av min andre sesong på Geilo har jeg så langt klart å holde meg skadefri.

Har det vært en trener/person som har betydd spesielt mye for at du valgte å reise til Geilo og begynne på NTG?

Den tidligere treneren min Marita betydde mye for at jeg valgte å begynne på Geilo. Hun sa mye bra om det, og var samtidig hun en svært inspirerende person. Det var også en annen trener jeg hadde i tankene når jeg valgte NTG og det var Marek, som jeg bare hadde som trener en liten stund, men som definitivt er den flinkeste treneren jeg har hatt. Måten han engasjerte seg på under treningene var utrolig inspirerende og det fikk meg til å virkelig få lyst til å bli god på ski.

Hvordan klarer man å kombinere all treningen med skolearbeidet? Klarer man å prestere godt både faglig og resultatmessig?

Det kan tiltider være veldig vanskelig på skolen. Mye trening gjør deg svært utmattet, og skoledagene kan til tider være enormt tunge. Men tar man seg skikkelig sammen klarer man å samkjøre skole og ski slik at karakterene blir ganske greie.

Vil du anbefale andre alpinister å begynne på NTG?

Ja så absolutt, det er svært godt miljø her oppe, og både trenerne og lærerne er flinke så hvis en skal fortsette ski etter ungdomskolen er dette stedet å gjøre det på.

Hva er planene dine etter NTG?

Jeg planlegger å studere økonomi, hvis ting går som planlagt i USA. Utover det har jeg ikke noen planer.

Tusen takk for hyggelig prat Truls og lykke til med sesongen.

Synnøve S. Palmstrøm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s